Eind februari starten er werken aan de vloer in de Tiendenschuur. De hoevewinkel De Wikke die zich in de schuur bevindt blijft tijdens de werken open (met uitzondering van dinsdag 4 maart) en toegankelijk. Hier lees je alle praktische informatie.
Vier internationaal gerenommeerde curatoren slaan de handen in elkaar om een bijzondere hedendaagse kunsttentoonstelling, die van eind oktober 2026 tot eind maart 2027 in Museum PARCUM loopt, vorm te geven.
Het waterpeil van de 4e vijver wordt tijdelijk verlaagd om de biodiversiteit te bevorderen.
Ontdek Heverleebos in Vlaams-Brabant, een eeuwenoud bos vol natuur en geschiedenis. Start je wandeling bij de Abdij van Park en verken de oorsprong van het Brabantse Woud.
We zoeken het ontbrekende portret van de invloedrijke abt Libert de Pape om te exposeren tijdens ons 900-jarig jubileum in 2029.
Vanochtend kwamen leerlingen van twee scholen naar de Abdij van Park om te helpen met het planten van 1.000 bomen en struiken voor het natuurpark genaamd 'De Warande', dat de stad de komende weken zal aanpakken volgens een wetenschappelijk bestudeerd en uitgewerkt landschapsbeheerplan.
Twee authentieke 17e-eeuwse glasramen zijn na 200 jaar terug op hun plek in Abdij van Park.
Om op termijn opnieuw meer kansen te geven aan amfibieën (zoals watersalamanders en kikkers) en waterinsecten (zoals libellen en waterjuffers) doen we aan ecologisch vijverherstel.
Een unieke vondst in het archief van Abdij van Park. Een stukje kladpapier van een norbertijn in de 13de eeuw leert ons heel wat bij!
Begin februari wordt de vijver opnieuw gevuld zodat de amfibieën zich in het ondiepe water kunnen voortplanten.
Eeuwenoude muziektraditie weerklinkt terug in Abdij van Park door klankkunstwerk Silentii.
Tijdens restauratiewerken in de Abdij van Park werd een mozaïekvloer uit de 13e eeuw blootgelegd. Het betreft een zeer waardevolle ontdekking omdat dergelijke vloeren zeer zeldzaam zijn in België.
Op de restauratiewerf van de oostvleugel en infirmerie in Abdij van Park deed het restauratieteam in Abdij van Park een opmerkelijke vondst.
De grootscheepse restauratiecampagne van Abdij van Park krijgt een subliem sluitstuk met de restauratie en herbestemming van de oost- en noordvleugel en infirmerie.
De abdijhoeve uit 1663 met de tiendenschuur, de koeienstallingen en het melkhuisje is gerestaureerd. Het uitzicht bleef en de eeuwenoude functies kregen een vernieuwde hedendaagse invulling.
Voor de allereerste keer zal de collectie van de twintig teruggevonden virtuoze glas-in-loodpanelen uit de 17de eeuw samen te zien zijn.
De 17de-eeuwse stucwerkplafonds van kunstenaar Jan Christian Hansche in de refter is