Wandelen

In Abdij van Park, groene oase voor mens en dier, kom je tot rust te midden van 42 hectare beschermd natuurlandschap.

Het natuurdomein

Lang geleden was Leuven omgeven door uitgestrekte bossen, waaronder het jachtpark van Godfried met de Baard, graaf van Leuven. Die besloot het park in 1129 te schenken aan de norbertijnen, wat meteen ook de historische naam van de abdij verklaart.

Het abdijdomein was destijds veel uitgestrekter. Vandaag blijven daar nog 42 hectaren over, waarvan een belangrijk deel – met de vijvers in de vallei van de Molenbeek en de Leibeek – erkend is als natuurgebied.

Maak een wandeling rondom de vier vijvers of door de weilanden, die unieke zichten op de abdij en haar buitengebied biedt. Er zijn allerlei verharde wandelpaden met bankjes waar het zalig vertoeven is. De wandeling doorheen het hele domein is ongeveer twee kilometer lang.

Wandelroute 10 perspectieven

Je kan ook de mooiste plekjes van het domein ontdekken via de 10-perspectievenwandeling.

Deze wandeling langsheen tien perspectieven doet je letterlijk stilstaan bij de prachtige site en haar vergezichten. Als kers op de taart zette de Amsterdamse auteur en stadsdichter Marjolijn van Heemstra elk vergezicht om in poëzie.

Praktisch

  • De wandeling is vrij toegankelijk
  • De lengte van de wandeling bedraagt ongeveer 2,5 kilometer
  • Een begeleidend boekje is gratis te verkrijgen in het onthaal, maar je kan de wandelroute ook hieronder downloaden
Downloads
Wandeling(pdf, 2.67 MB)

Plan je wandeluitstap

Op Wandelknooppunt.be ontdek je de mooiste wandelroutes langs knooppunten in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Zo plan je snel en makkelijk je wandeling langs of door Abdij van Park.

Wandelknoopunten Zuid-Dijleland

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.