Een expo gemist? Hier vind je alle voorbije tentoonstellingen terug.
In deze focusopstelling ontdek je het verhaal achter onze topstukken. Waarom zijn het zo’n belangrijke objecten?
Fotografe Myriam Rispens kijkt met een nuchtere – haast documentaire – blik naar de processies. Ze brengt ze in beeld zoals ze zijn, zonder sentimenteel of nostalgisch te zijn. Een vleugje humor is nooit ver weg.
'In beeld geboren' plaatst de rijke christelijke beeldcultuur in dialoog met het beeld - of juist de afwezigheid ervan - in het jodendom en de islam. De tentoonstelling laat een ander licht schijnen op het actuele beelddebat.
Met 'Fragile' keert Van Caeckenbergh terug naar Sint-Kornelis-Horebeke. De expo leest als een wandeling langs de geschiedenis van een kleine parochiegemeenschap, haar inwoners, hun petites histoires en de grootsheid die hierachter schuilgaat.
Kom mee op tocht langs religieuze wegen, bedevaartsoorden, schuilaltaren en processies. Van heilige reisgezellen tot vluchtelingen vandaag.
‘Blik op oneindig’ vertrekt van ons menselijke verlangen om de wereld beter te begrijpen, en onze plaats daarin. Met religieus erfgoed als leidraad, behandelt de tentoonstelling verhalen over schepping, vergankelijkheid en hoop.
Via schilderijen, prenten en andere kunstobjecten ontdek je negen eeuwen vol cultuur, religie en zin voor schoonheid. Leer meer over Norbertus, de stichting van de orde en haar bewogen geschiedenis. Krijg een inkijk in hoe het leven in de abdij geordend was.
This is not a collection brengt topstukken, bijzondere objecten en alledaags erfgoed uit de eigen collectie, in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée.
Vrede is de kern van vrijwel elke religie. En toch worden ontelbare oorlogen gevoerd in naam van God. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Religie. Helend. Verdelend neemt je mee in de delicate verhouding tussen religie, oorlog en vrede doorheen de tijd.
Met 'Van de wereld. Beelden van beslotenheid en bevrijding' opende de abdij voor het eerst weer haar deuren voor het grote publiek. In de intimiteit van de Abdij van Park was de bezoeker getuige van kunstschatten uit kerken, kloosters en abdijen. Maar ook hedendaags werk van Mario De Brabandere, Marlene Dumas en Ann Veronica Janssens.