Abdijbrouwerij Braxatorium Parcensis

Innovatief brouwen in historische context

Op het gelijkvloers van het gastenkwartier van Abdij van Park bevindt zich Braxatorium Parcensis: een nauwgezette reconstructie van de historische abdijbrouwerij, exact op de locatie waar die zich honderden jaren geleden bevond.

Sinds 2019 wordt hier weer actief gebrouwen, dankzij een samenwerking tussen brouwer Joris Brams, de paters norbertijnen en BW Procestechniek, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van brouwerijmateriaal. Op die manier wordt één eeuwenoude traditie van Abdij van Park – brouwen – gekoppeld aan een andere, namelijk innovatieve en duurzame oplossingen toepassen.

De producten van Braxatorium Parcensis – Latijn voor ‘Brouwerij van Park’ – mogen zich met recht en rede abdijbieren noemen, aangezien ze – net zoals dat het geval is met trappistenbieren – geproduceerd worden binnen de muren van de abdij.

Let wel, Braxatorium Parcensis is een zogenaamde microbrouwerij: jaarlijks wordt er slechts 2000 hectoliter gebrouwen. Maar wel met lokale (biologische) grondstoffen en volgens eeuwenoude principes!

Praktisch

  • Koop de bieren via de webshop van de brouwerij, de museumshop of in hoevewinkel De Wikke in Abdij van Park
  • Proef het bier in verschillende Leuvense horecazaken en winkels
  • Volg een rondleiding in de brouwerij
  • Surf naar www.braxatoriumparcensis.be

Contact

Braxatorium Parcensis
Abdij van Park 7
3001 Leuven
+32 467 04 60 74
info@brouwerijbra-pa.be

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.